IVECO S-Way osvojio prestižnu iF DESIGN AVARD 2020
-
IVECO S-Way osvojio prestižnu iF DESIGN AVARD 2020

IVECO S-Way osvojio prestižnu iF DESIGN AVARD 2020

IVECO S-way odabrao je međunarodni žiri od 78 nezavisnih stručnjaka iz 7.298 prijava iz 56 zemalja.

IVECO je osvojio prestižnu iF DESIGN AVARD 2020 za IVECO S-Way u kategoriji Automobili / Vozila u kategoriji Disciplina proizvoda. Prepoznato kao simbol izvrsnosti u dizajnu, godišnje takmičenje za nagradu organizuje iF International forum Design GmbH, jedna od najstarijih nezavisnih dizajnerskih institucija na svijetu.

IVECO S-way odabrao je međunarodni žiri od 78 nezavisnih stručnjaka iz 7.298 prijava iz 56 zemalja. Kriterijumi za izbor bili su stepen inovativnosti i razrađenosti, sagledavanje jedinstvenosti, performanse i izrade proizvoda; funkcionalnost, upotrebljivost, ergonomija, sigurnost; estetska i emocionalna privlačnost, prostorni koncept; korporativna odgovornost u pogledu efikasnosti proizvodnje, razmatranja ekoloških standarda i otiska ugljenika, društvene odgovornosti i univerzalnog dizajna; i pozicioniranje proizvoda.


IVECO S-Way savršeno ispunjava kriterijume: kabina je u potpunosti redizajnirana u skladu sa potrebama vozača i vlasnika. Dizajn kabine vozačima pruža vrhunske životne i radne uslove uz istovremeno rješavanje njihove sigurnosti. Omogućava kompletan paket funkcija razvijen sa fokusom na vozača, održivost i novi, prošireni nivo povezivanja - sve što logistički operateri trebaju da osigurali svojim voznim parkovima vrhunski produženi rad, efikasnost i produktivnost i kako bi uspjeli na današnjem žestoko konkurentnom tržištu.

Namjera IVECO S-Way dizajna izuzetno je usmjerena na prevođenje tehničkih i aerodinamičkih karakteristika u skladno i integrisano tijelo koje je u stanju da istovremeno komunicira tehnologiju i snagu, dinamiku i ravnotežu, profinjenu estetiku i kvalitet.

IVECO S-Way karakterišu sve stilske karakteristike koje identifikuju IVECO DNK, poput logotipa koji dominira visoko na detaljnoj i snažno prepoznatljivoj rešetci, oštrim prizorom prednjih farova i uravnoteženom proporcijom tipičnom za italijansko dizajnersko nasljeđe.

Vozilo je najbolje predstavljeno u estetskoj integraciji nekoliko komponenti karakterističnih za njegovu arhitekturu: prednji otvor i branik dijele veliku rešetku kako bi sakrili snažnu liniju razdvajanja između kabine i šasije, dok se uglovi uvijaju oko vozila kako bi dalije osjećaj kontinuiteta između prednjeg i bočnog dijela kamiona. Gornji krov, dizajniran da maksimizira unutrašnji životni prostor, doprinosi utisku veličine prednjeg dijela koji daje snagu i stabilnost.

Vanjski dizajn strogo je vođen aerodinamikom, usis vazduha pored prednjih svjetla reguliše pritisak vazduha duž donje strane, čistijući turbulencije koje stvaraju točkovi, dok zaobljeni ugao kabine neometano usmjerava protok vazduha po gornjoj strani.

IVECO S-Way razvijen je i kao prvi u životnom i radnom prostoru u klasi. Položaj poda u kabini je optimizovan da bi se postigla savršena ravnoteža između lakog pristupa (potrebna su samo 3 koraka za ulazak) i lakog hoda (tunel motora je vrlo nizak, omogućava lako kretanje u unutrašnjosti). Takođe, životni prostor je maksimizovan zahvaljujući novom krovnom profilu, dimenzionisan da omogućava lako kretanje u kabini u stojećem položaju.